lęšiai
Laikymo sąlygos: laikyti sausoje, vėsioje vietoje.
Lęšiai tarp ankštinių augalų pirmauja folio rūgšties gausa. Be kitų savybių, tai ir puikus augalinis geležies šaltinis. Lęšiai pasižymi švelniu, savotišku riešutus primenančiu skoniu ir todėl skaniausi būna pagaminti su stipresniais aromatingais prieskoniais. Rekomenduojama naudoti gaminant sriubas, troškinius bei salotas.
Paruošimas: mirkyti nereikia, tačiau būtina nuplauti. Virti 15 min. Vandens ir lęšių santykis 3:1.
100 g produkto energetinė ir maistinė vertė: 1477 kJ/353 kcal; riebalai - 1,06 g, iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių - 0,16 g; angliavandeniai - 29,58 g, iš kurių cukrų - 2,03 g; baltymai - 25,80 g, druska - 0,02 g.